Wednesday, October 17, 2012

Meie noortevahetus

Kuidas veetsime oma päevi


Kolmapäeval, 1. augustil saabusime Uueda puhketallu.


Neljapäeval pärast tutvumismänge tutvustasime üksteisele oma riike, kodukohti, kultuuri. Käsitlesime ka keskkonnateemat, rääkides taaskasutusest ja prügi sorteerimisest. Esimesel ühisel õhtul külastasime bluesi festivali ning nautisime kontserti.

















Reedel külastasime Pärnu-Jaagupi jäätmejaama ja ringluspoodi, kellest viimane toetas meid materjalidega töötubadeks. Pärastlõunal oli meil vaba aeg Pärnu avastamiseks ja üksteise paremaks tundmaõppimiseks. Hiljem oli meil „Eesti õhtu“ eesti suupistete, laulude ja saunaga.















Laupäeval tegime me jalutuskäigu Soomaa rahvuspargis, kus saime nautida puutumatut loodust ja tutvuda sealse keskkonnaga. Jalutuskäigule järgnes piknik koos grilliga. Selle suurepärase päeva lõpus tutvustasid prantsuse noored telereportaaži vormis oma laule, tantse ja köögikunsti. Lisaks vaatasime prantsuse filmi Untouchables eestikeelsete subtiitritega.




















Pühapäeval panime ennast proovile Valgeranna seikluspargis, mis meeldis kõigile. Pärastlõunal nautisime Läänemerd ja Pärnu randa. Õhtul valmistasime flaiereid neljapäevaseks ürituseks Port Arturis.









Esmaspäevast kolmapäevani osalesime me Pärnu kunstikoolis erinevates töötubades, kus noored said tõestada oma oskusi ning luua uusi asju taaskasutuse teel, kasutades erinevaid tehnikaid, nt decoupage, mosaiike, viltimist, ehete valmistamine, kangatrükk ja riiete tuunimine. Õhtuti veetsime koos lõbusalt aega, kogedes ühteliitvaid hetki, lauldes karaoket, lavastades naljakaid fotosessioone ja kuulates eesti ja prantsuse muusikat.



































































Neljapäeval organiseerisime me tasuta töötoad Pärnu noortele ja laada, kus müüsime esemeid, mida valmistasime eelneva kolme päeva jooksul. Töötubade päeva aitasid meeleolukamaks muuta ka kohalolnud noortebändid.


















































Meie noortevahetus oli suurepärane ja me 
loodame sellele ka jätkuprojekti. Loodame väga, et järgmisel aastal õnnestub meil teha jätkuprojekt Vendee piirkonnas Prantsusmaal.



No comments:

Post a Comment